Advertorial Președintele Klaus Iohannis este văzut ca un partener credibil atât de Statele Unite ale Americi cât și de Uniunea Europeană

Președintele Klaus Iohannis este văzut ca un partener credibil atât de Statele Unite ale Americi cât și de Uniunea Europeană

"Sunt Sorin-Dan Moldovan, deputatul tău. M-ai ales în decembrie 2016 pentru un mandat de 4 ani. Sunt aici pentru a te reprezenta în Parlamentul României."

“Consider că acest om poate rezolva problema corupției în România și a făcut eforturi mari, din ce am auzit. Nu am fost recent acolo, însă a făcut eforturi mari. Și consider că el este omul care poate rezolva problema corupției. Sunt mai multe țări minunate, ca România, care, din păcate, au probleme mari cu corupția, însă am auzit că ați înregistrat progrese remarcabile”
Donald Trump despre Klaus Iohannis 

Președintele Klaus Iohannis este văzut ca un partener credibil atât de Statele Unite ale Americi cât și de Uniunea Europeană.

Deși este fără precedent ca Președintele României să fie primit la Casa Albă de două ori într-un singur mandat, cel mai important aspect al vizitei președintelui Iohannis în SUA îl reprezintă declarația comună semnată de către cei doi președinți. Faptul că România și Statele Unite acționează împreună, "ca prieteni și aliați, pentru a avansa Parteneriatul nostru Strategic robust și durabil" (citat din declarația comună) este un rezultat al luptei președintelui, alături de Partidul National Liberal și societatea civilă, pentru democrație.

Discuțiile despre securitatea energetică, relațiile economice și ridicarea vizelor pentru cetățenii români au fost completate de măsuri ce vor fi luate în viitorul apropiat și cu un impact semnificativ pentru economia și siguranța României dar și a flancului estic. Numărul militarilor americani în România va crește, iar după vizita președintelui Iohannis Consiliul de Afaceri Americano-Român, cu sediul la Washignton, a anunțat proiecte potențiale noi în România de peste 10 miliarde de dolari.

Consider că este vital pentru România să iși consolideze acest parteneriat și în viitorul apropiat. Din păcate unii politicieni de la noi nu înțeleg sau nu vor să înțeleagă imaginea de ansamblu și lansează critici și ironii de tip dâmbovițean cu privire la această întâlnire importantă pentru țara noastră. Nu cred că mai este o noutate pentru nimeni că anumiți “wanna be” politicieni ne fac de ras cu orice prilej.   

Președintele american Donald Trump este un om politic apreciat și controversat în același timp, dar indiferent de toate astea este cel mai puternic om al planetei, iar aprecierile în notă personală la adresa președintelui Iohannis ar trebui să ne facă să fim mândri că avem un astfel de președinte.

#DeputatDeCluj #RomaniaNormala #MakeRomaniaGreatAgain

Vizita Președintelui Iohannis la Casa Albă

Comenteaza